Miód pitny Dwójniak Koronny
Typowy dwójniak produkowany w równych częściach z miodu i wody z domieszką specyficznych składników. Produkowany głównie z miodów ciemnych jesiennych. Zawartość alkoholu około 15%.
Odznacza się świeżością oraz tak typową dla polskich miodów głębią aromatów i aksamitną gładkością.
Zdobył liczne medale m. in.:
- złoty medal na X Jubileuszowym Konkursie Win i Miodów Pitnych Toruń '2001 zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa.
- najwyższa ocena wśród licznie prezentowanych miodów z wielu krajów podczas Laboratorium Smaku w Turynie we Włoszech, 2003
- brązowy medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2004
- złoty medal Międzynarodowego Konkursu Miodów Pitnych MAZER CUP Boulder (Co) 2009
- brązowy medal Międzynarodowego Konkursu Miodów Pitnych MAZER CUP Boulder (Co) 2012
- srebrny medal na VIII Ogólnopolskim Konkursie Miodów Pitnych, Parpary 2012
Rozlewany do butelek ceramicznych pojemności 100 ml, butelek ceramicznych pojemności 250 ml, butelek ceramicznych poj. 750 ml oraz butelek szklanych poj. 750 ml.