O firmie

Maciej JarosFirma nasza istnieje od 1978 roku. W założeniu była firmą rodzinną, zajmującą się hodowlą pszczół i przetwórstwem produktów pszczelarskich.

Od roku 1991 zaczęliśmy produkować miody pitne, które są podstawą naszej działalności. Technologia produkcji została zbudowana na podstawie staropolskich tradycji i receptur.

Obecnie firma zatrudnia 16 osób. Kadrę kierowniczą i technologiczną stanowią członkowie rodziny Jaros. Właścicielem firmy jest Maciej Jaros.
Syn Marcin pełni funkcję głównego technologa. Działem jakości i laboratorium zajmuje się synowa Monika Jaros. Działem technicznym zajmuje się syn właściciela Bartłomiej.

Maciej JarosDrugim działem produkcji jest ceramika użytkowa i ozdobna (opakowania do miodów pszczelich i miodów pitnych, naczynia do picia miodów itp.).

Nasze miody pitne produkowane są metodami naturalnymi, bez konserwantów, polepszaczy, sztucznych barwników i aromatów. Surowcem do ich produkcji jest miód pszczeli, woda i zioła. Swoje wybitne walory smakowe osiągają w czasie kilkuletniego leżakowania.

Jako pierwsi w Polsce wyprodukowaliśmy miód pitny nasycany dwutlenkiem węgla. „Lipiec Perlisty” bo tak brzmi jego nazwa to miód dojrzewający kilka lat. Chcąc przypomnieć mu okres młodości czyli burzliwej fermentacji poddano go procesowi saturacji.

Od kilku lat z powodzeniem bierzemy udział w Międzynarodowym Konkursie Miodów Pitnych w USA (Mazer Cup, Boulder, Colorado).

 

Wycieczka po naszej firmie


Umieszczamy na Twoim urządzeniu pliki cookie, celem usprawnienia działania tej strony www.
W każdej chwili możesz usunąć i zablokować dalsze umieszczanie plików cookie zmieniając ustawienia przeglądarki. Dowiedz się więcej.

Czy masz ukończone 18 lat?