Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Łączymy wszystkie składniki, schładzamy w lodówce, wlewamy do szklaneczki, wrzucamy kostkę lodu, dekorujemy plasterkiem pomarańczy.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Do shakera wlewamy kawę, miód pitny, syrop ananasowy oraz wrzucamy 6 kostek lodu i kilka listków mięty. Mieszamy dokładnie przez kilkanaście sekund. Wylewamy do kieliszka udekorowanego świeżym ananasem.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Pomarańcze umyć osuszyć. Z jednej pomarańczy zetrzeć skórkę, drugą spiralnie cienko obrać ze skórki.
Miód pitny wymieszać z miodem płynnym. Dodać skórkę startą z pomarańczy, cynamon i goździki. Ogrzewać przez 10-15 minut pod przykryciem, nie dopuszczając do wrzenia.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Piwo przelewamy do garnka i podgrzewamy. Mieszamy przez cały czas, żeby się wygazowało. Dorzucamy goździki i łyżeczkę gałki muszkatołowej. Dolewamy sok malinowy i dokładamy łyżeczkę naturalnego miodu. Cały czas mieszamy. Kiedy miód całkowicie się rozpuści, dodajemy sok z cytryny i kieliszek miodu pitnego. Ściągamy garnek z ognia, żeby miód pitny nie stracił alkoholu. Przelewamy do wysokiej szklanki i posypujemy cynamonem.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Do dzbanka wlewamy wodę mineralną niegazowaną. Następnie dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i miód pitny, dokładnie mieszamy. Dzbanek z napojem przykrywamy, wstawiamy do lodówki i dobrze schładzamy. Wystudzony koktajl rozlewamy do szklaneczek, ozdabiamy plasterkiem cytryny i listkiem mięty. Koktajl możemy podawać z kostkami lodu.
PRZYGOTOWANO NA PODSTAWIE POSZUKIWAŃ W KSIĄŻKACH KUCHARSKICH, NA STRONACH WWW, ORAZ DOŚWIADCZEŃ WŁASNYCH.