« Aktualności

Salon Smaku 2014

7.11.2014

Spotkanie rolników z całego świata i towarzyszące temu targi ich produktów są wydarzeniem niezwykłym. Tegoroczna edycja zgromadziła ponad 1000 wystawców ze 130 krajów świata, akredytowano 400 dziennikarzy z 63 krajów, a BBC podczas trwania targów kręciło specjalny program.

W tym roku już po raz szósty firma Pasieka Jaros Maciej była gościem tego niezwykłego wydarzenia w Turynie. Tak jak udział w poprzednich edycjach tak i ten pobyt był dla naszej firmy ogromnym wyróżnieniem. Znaleźliśmy się w zacnym gronie producentów kultywujących tradycyjne metody wytwarzania produktów spożywczych, w tzw. „Arce Smaku”. Obecnie „Arka Smaku” to około 200 producentów z całego świata. Z Polski było dwóch producentów: Wojciech Komperda wytwarzający oscypki i właśnie Pasieka Jaros Maciej z miodami pitnymi. Przez pięć dni można było nie tylko spotkać się z producentami i rolnikami z całego świata. Można było wziąć udział w wielu seminariach i laboratoriach poświęconych wszystkiemu, co związane z żywnością i żywieniem.

Organizatorzy czyli Slow Food International już zapowiedzieli, że myślą o następnej imprezie, która za dwa lata odbędzie się ponownie w Turynie.

 

Turyn2014


Umieszczamy na Twoim urządzeniu pliki cookie, celem usprawnienia działania tej strony www.
W każdej chwili możesz usunąć i zablokować dalsze umieszczanie plików cookie zmieniając ustawienia przeglądarki. Dowiedz się więcej.

Czy masz ukończone 18 lat?