W kwietniu mieliśmy zaszczyt gościć w naszej firmie stację telewizyjną kuchnia+. Podczas tej wizyty powstał jeden z odcinków programu „Jakubiak lokalnie”.
Ideą programu jest odkrywanie na nowo smaków, szukanie kulinarnych ciekawostek oraz czerpanie inspiracji. Stąd też nieodłącznym elementem są kulinarne podróże po Polsce. Jedna z tych podróży doprowadziła prowadzącego Tomka Jakubiaka do Pasieki. Tematykę miodów pitnych postanowił wykorzystać w kuchni tworząc innowacyjne przepisy. W związku z tym zostaliśmy zaproszeni do współtworzenia tego materiału.
W programie został zaprezentowany proces produkcji miodów pitnych oraz butelek ceramicznych. Tym samym przybliżyliśmy widzom tajniki tego „trunku”. Natomiast Tomek Jakubiak dał popis swoim kulinarnym umiejętnościom wykorzystując miody pitne do swoich dań. Połączenie to dało niesamowite efekty. Gorąco zachęcamy do obejrzenia tego materiału w telewizji kuchnia+.