Ten rok jest dla naszej firmy wyjątkowy. 25 lat temu rozpoczęliśmy nasza przygodę z miodem pitnym. Przez ten czas wydarzyło się naprawdę wiele. Były wzloty, ale były i też potknięcia. Jedno się tylko nie zmieniło – nasza pasja do miodów pitnych.
Pięć lat temu powstał pomysł, aby do produkcji miodu pitnego wykorzystać owoc dobrze znany wszystkim wytwórcom nalewek, a mianowicie owoc pigwy. Pomysł przekuliśmy w czyn i tak powstał miód pitny, który jak było wiadomo od początku, będzie „nowym” Jubileuszowym na 25 lecie istnienia firmy. Klasyczny nastaw na dwójniak fermentowany z owocami pigwy dał niezwykle ciekawy efekt. Charakterystyczna kwasowość pigwy złamała dość wysoką słodycz dwójniaka.
Wznieśmy, więc toast Jubileuszowym na zdrowie Państwa i na kolejne, co najmniej 25 lat firmy Pasieka Jaros.